top of page
  • bertaobesob

Herois i eixelebrats d'uns supermercats en estat d'alerta…

El primer dissabte del dia 0 del confinament, els supermercats semblaven haver sofert la visita massiva de gran part de la població. Malgrat els missatges emesos per les autoritats, en els quals asseguraven una i mil vegades que els subministraments alimentaris estaven assegurats, els prestatges van acabar buits i del color de l'alumini. Admès el fracàs de la missió, amb un parell de cebes, un tomàquet, mig conill i paper higiènic amb la meva família ens les vam apanyar perquè el diumenge tingués un sabor menys dramàtic.


Auguren els experts, perquè ningú té ni idea del que succeirà després de la fi de la pandèmia, que ja res serà igual al que el que va ser.


Malgrat l'avanç indiscriminat de la pandèmia, a nivell supermercat, les coses han canviat dràsticament. De com si no hi hagués un demà i omplo el carro fins a la bandera, hem passat a realitzar compres molt més racionals i civilitzades, això si, amb un guàrdia de seguretat controlant les distàncies i els esputs potencialment contaminants entre client i client.


Ningú neix après i és difícil passar del zero al cent en un no res, però excepte excepcions, cal aplaudir la ràpida conscienciació d'una població que no estava preparada per a suportar una situació com l'ocorreguda amb aquesta pandèmia. I parlo d'excepcions, perquè en aquest país, el de la picardia, el dels barruts o el dels insolidaris, ha aparegut un nou grup de consumidors: el d'una sola pera, el d'un sol tomàquet, el d'una sola ampolla d'aigua i el de tants altres productes, un només per compra, que li permet justificar vint sortides diàries de casa amb destinació al supermercat.


"Cal aplaudir la ràpida conscienciació d'una població que no estava preparada per a suportar una situació com l'ocorreguda amb aquesta pandèmia".


El missatge és clar: es prega anar a comprar, com a màxim, una vegada al dia, de manera individual i si és de dues en dues, que sigui per a acompanyar a una persona discapacitada o a una major. I sempre, si es disposen, amb màscares i guants.


Amb aquesta volta a l'anormalitat controlada, els productes de primera necessitat han tornat als prestatges i són reposats a un ritme gairebé normal per uns empleats als quals, quan aquest malson passi, es mereixeran un enorme aplaudiment per la seva amabilitat, la seva paciència i per estar treballant quan preferirien estar a casa amb els seus.


"Es prega anar a comprar, com a màxim, una vegada al dia, de manera individual i si és de dues en dues, que sigui per a acompanyar a una persona discapacitada o a una major".


Els productes que estan arrasant són aquells que tracten de calmar l'ansietat abans que a la fam. Llaminadures, xocolates, crispetes, brioixeria industrial i alcohol. El consum indiscriminat de productes que busquen una xutada automàtica d’endorfines ha fet saltar les alarmes dels nutricionistes que anuncien que, després del pas del tsunami pandèmic, cadascun de nosaltres haurà guanyat de dos a cinc quilos.


"Llaminadures, xocolates, crispetes, brioixeria industrial i alcohol. El consum indiscriminat de productes que busquen una xutada automàtica d’endorfines ha fet saltar les alarmes dels nutricionistes".


Per als estudiosos de la conducta humana, aquests dies de confinament resulten una mina informativa per a escriure futurs assajos i best sellers. En un any, el nombre de divorcis i de nounats estaran a l'una del nombre de llibres dedicats a explicar el que va succeir al llarg d'aquests mesos sotmesos a la Covid-19.


3 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

I vosaltres? Mengeu per salut o per plaer?

La salut és prioritària, aquests dies ho tenim molt clar, tant que encapçala titulars i condiciona viatges, negocis i relacions, però reconeguem que, en absència d'alarmes puntals, aquesta preocupació

bottom of page