top of page
  • bertaobesob

Poden els suplements alimentaris prevenir la Covid-19?

Moltes pàgines no oficials recomanen el seu ús per a ajudar a prevenir la infecció, però es tracta d'una mentida.


A causa de la preocupació que mostra la població per la pandèmia, han sortit a la llum diverses recomanacions de pàgines no oficials, algunes fins i tot asseguren que el consum de suplements com la vitamina D, la C o la quercetina, poden ajudar a prevenir la infecció per coronavirus o reforçar el sistema immune.


Però realment hi ha evidència científica que doni suport a aquestes afirmacions? Sí que és cert que en països menys assolellats que el nostre, com el Regne Unit, s'ha recomanat la suplementació de vitamina D per a tota la població durant el confinament, però en principi no com a protecció contra el coronavirus en si, sinó perquè és possible que no rebin suficient vitamina D a través de la llum solar sent a les seves cases i aquesta juga un paper molt important en l'absorció de calci i la formació de cèl·lules òssies.


S'estan realitzant estudis per a respondre a certes incògnites referents a la suplementació en relació amb la Covid-19. Alguns relacionen la falta de vitamines, com la D, amb major severitat dels símptomes. No obstant això, l'associació de nivells baixos de vitamina D en persones infectades ha d'interpretar-se amb cautela, perquè gran part de la població té nivells baixos d'aquesta vitamina. Al nostre país les recomanacions en aquest camp se cenyeixen a prescripció facultativa en cas d'un dèficit diagnosticat amb prova analítica que el justifiqui.


Sempre que existeixi qualsevol mena de dubte, el millor és consultar amb un professional perquè analitzi el cas concret abans de recórrer a l’auto suplementació.


08 / 05 / 2020

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

A les cuines granadines amb el concurs Granajove Xef 2020...

Convocatòria del concurs culinari que busca talents joves. Aquest any té lloc a Andalusia la setena edició del concurs culinari que busca talents joves impulsats per la Regidoria de Salut, Educació i

bottom of page